طرز تهیه نان کماج

نان کماج، آموزش کامل طرز تهیه و پخت نان کماج در منزل، nane komaj
دستور پخت نان کماج مرحله به مرحله

نان کماج یکی دیگر از نان های سنتی خوشمزه و البته سبک می باشد و در بیشتر شهرهای ایران، پخت این نان سنتی هنوز هم رایج است.

نان کماج شهرهای تبریز، همدان، گیلان، کرمان، کرمانشاه و اصفهان خیلی مشهور می باشد و یکی از سوغاتی های اصلی همدان، نان کماج می باشد.

طرز تهیه این نان بسیار ساده می باشد و شما با این آموزش خانگی بارونک، به آسانی در منزل می توانید این نان خوشمزه را به صورت سنتی و مرحله به مرحله درست کنید.

مواد لازم نان کماج
آرد حدودا 4 پیمانه
شیر 1 پیمانه
تخم مرغ  2 عدد
خمیر مایه  1 قاشق غذا خوری
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر 3 قاشق سوپخوری
روغن مایع نصف پیمانه
سیاه دانه  1 قاشق سوپخوری
پودر هل به دلخواه نصف قاشق چایخوری
مراحل تهیه و پخت نان کماج

1. برای درست کردن این نان خوشمزه ابتدا خمیر مایع را به عمل می آوریم تا از خمیر مایه خود مطمئن شویم. برای این کار خمیر مایه را در ظرفی به همراه یک قاشق از شکر مخلوط می کنیم. سپس نصف مقدار گفته شده شیر را اضافه می کنیم و بعد صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل بیاید. اگر روی خمیر حباب زد یعنی اینکه خیر مایه تازه است.

2. حالا در یک ظرف دیگر شکر + باقی مانده شیر + روغن مایع + تخم مرغ + پودر هل + نمک + پودر هل + سیاه دانه را مخلوط می کنیم و با مفتول دستی کمی هم می زنیم تا همه مواد باهم ترکیب شوند.

3. حالا نصف آرد را اضافه می ریزیم و بعد خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم و با دست خمیر را ورز می دهیم تا جمع شود و یکدست شود. بقیه آرد را هم در حالی که خمیر را ورز می دهیم به صورت کم کم اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیفی داشته باشیم. اگر احساس کردید خمیرتان زیادی سفت شد می توانید یکم شیر بهش اضافه کنید و دوباره ورز بدهید.

4. در این مرحله خمیر را به 4 قسمت مساوری تقسیم می کنیم و در سینی که از قبل چرب کردیم با فاصله در کنار هم می چینیم. بعد روی خمیر ها را می پوشانیم. اگر این کار را با استفاده از نایلون انجام می دهید حتما نایلون یا روی خمیر را چرب کنید تا نایلون به خمیر نچسبد و موقع جدا کردن به سطح خمیر آسیب نرسد.

5. حالا حدود یک و نیم ساعت صبر می کنیم تا خمیر پف کند و حجم آن دو برابر شود. سپس چانه ها را با دست هواگیری می کنیم و در سینی به صورت گرد بازش می کنیم. توجه کنید زیاد خمیر را نازک نکنید. اگر به اندازه یک پیش دستی باز کنید خوب است. این کار را می توانید با استفاده از وردنه انجام بدهید.

6. حالا دوباره روی خمیرها را می پوشانیم و به مدت 20 دقیقه دیگر استراحت می دهیم. سپس در صورت تمایل داخل سینی دو قاشق روغن مایع می ریزیم. البته این کار اختیاری است و می توانید نان ها را هم بدون روغن بپزید.

7. حالا سینی حاوی نان ها را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 0 درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه می گذاریم تا نان ها بپزند. توجه کنید حتما یک کاسه آب هم داخل فر در کنار نان ها بگذارید. (برای گرم کردن فر باید آن را از 15 دقیقه قبل روشن کنید.)

 

8. پس از اینکه نان ها به خوبی پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این نان های کماج خانگی و خوشمزه لذت ببرید.

منابع : طرز تهیه نان کرمانشاهی 


سایت جالب و شگفت انگیر نان ,خمیر ,کنیم ,کماج ,ها ,قاشق ,می کنیم ,نان کماج ,این نان ,کنیم و ,خمیر رامنبع

طرز تهیه خورشت کنگر

طرز تهیه کلم پلو

طرز تهیه کوکوی قارچ و سیب زمینی

طرز تهیه حلوای خرما

طرز تهیه دمپخت شیرازی

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

دانلود آهنگ جدید خود عشقی زندگیمی من دلم خیلی تو رو میخواد خدایا از یاحا کاشانی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

Terster1 روزگار سرد دانلود رایگان کتاب انگلیسی دانشگاهی الان بخر تحویل بگیر پیوست تکتا صدا خرید آنلاین لاستیک کومهو خرید ارزان پارکت لمینت آسیاروید | asiaroid دانلود برای شما